Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Ρολόι τοίχου με...φύλλα χαρτιού!DIY!
DIY Ρολόι τοίχου από φύλλα περιοδικών
Αν θέλετε να διακοσμήσετε ένα τοίχο σας με ένα μοντέρνο ρολόι, αλλά δε θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα για την αγορά του, τότε το συγκεκριμένο diy project αξίζει την προσοχή σας.
Μοντέρνο και αυθεντικό ως προς το στιλ του και… «προφανή» την diy προσωπικότητά του, το ρολόι από φύλλα περιοδικού αποτελεί μία ωραία ιδέα για μία «κατασκευή του σαββατοκύριακου».
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Κατά προσέγγιση 24 φύλλα περιοδικών, εφημερίδων, τσαντών από το μανάβη, ή οτιδήποτε «έντυπο» προς ανακύκλωση θέλετε, αρκεί να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος.
Μία βελόνα (ιδανικά να είναι μακριά) και κλωστή.
2 διαφανή cd, όπως αυτά που συνήθως έχουν οι πολυσυσκευασίες cd, πάνω και κάτω.
Ένα χαρτόνι σε σχήμα κύκλου, με μία τρύπα στο κέντρο.
Ένα μηχανισμό ρολογιού μπαταρίας, με δείκτες.
Λοιπά εργαλεία: Ένα μολύβι/στυλό, ψαλίδι, σιλοτέιπ (ιδανικά διάφανο).
DIY Ρολόι τοίχου 2
Οδηγίες για την κατασκευή:
1. Ξεκινήστε φτιάχοντας 24 κυλίνδρους από χαρτί. Χρησιμοποιώντας το μολύβι ως οδηγό, αρχίστε να τυλίγετε ένα-ένα τα χαρτιά γύρω από αυτό.
DIY Ρολόι τοίχου 3
2. Χρησιμοποιώντας το σιλοτέιπ «ασφαλίστε» το κλείσιμο του ρολού, κατά μήκος του κάθε κυλίνδρου.
3. Στη συνέχεια, διπλώστε το 1/3 του κυλίνδρoυ όπως βλέπετε στη φωτογραφία.
DIY Ρολόι τοίχου 4
4. Χρησιμοποιώντας τη βελόνα (αφού έχετε περάσει την κλωστή), περάστε τη μέσα και από τα δυο μέρη κάθε κυλίνδρου - το διπλωμένο και το μεγαλύτερο μέρος του.
DIY Ρολόι τοίχου 5
5. Περνώντας την κλωστή από τον πρώτο κύλινδρο, κάντε ένα κόμπο στην κλωστή (χωρίς να την κόψετε ή να τη βγάλετε από τη βελόνα), για να τη συγκρατεί. Στη συνέχεια, ξεκινήστε να περνάτε την κλωστή με τον ίδιο τρόπο μέσα και από τους υπόλοιπους 23 διπλωμένους κυλίνδρους.
DIY Ρολόι τοίχου 6
DIY Ρολόι τοίχου 7
6. Πάρτε τη μία από τις 2 θήκες cd και τοποθετήστε την ώστε η κεντρική της τρύπα να βρίσκεται πάνω από την τρύπα που σχηματίζεται από τους 24 κυλίνδρους. Αυτό θα είναι το πίσω μέρος του ρολογιού μας.
DIY Ρολόι τοίχου 8
7. Τοποθετήστε το μηχανισμό του ρολογιού, έτσι ώστε η ράβδος που συγκρατεί τους δείκτες του ρολογιού να περάσει μέσα από την τρύπα του cd και της χάρτινης κατασκευής.
DIY Ρολόι τοίχου 9
8. Γυρίστε την κατασκευή ανάποδα και τοποθετήστε το άλλο διάφανο cd από την πάνω πλευρά. Αμέσως μετά, τοποθετήστε το χαρτονένιο κύκλο, με την τρύπα στο κέντρο, πάνω στο κέντρο του μηχανισμού. Το κομμάτι αυτό χρειάζεται για να συγκρατεί - δένει την κατασκευή, καθώς το άνοιγμα του διάφανου cd είναι πολύ μεγάλο για να επιτύχει κάτι τέτοιο.
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρωματιστό κομμάτι χαρτόνι για το βήμα αυτό!
DIY Ρολόι τοίχου 10
DIY Ρολόι τοίχου 11
10. Τοποθετήστε τους δείκτες του ρολογιού και είστε έτοιμοι να κρεμάσετε το καινούριο σας ρολόι στον τοίχο!
DIY Ρολόι τοίχου 12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου