Όπως και τα περισσότερα πράγματα στην ζωή, έτσι και η οικονομία
ξεκινάει από το σπίτι. Τα ελάχιστα δυνατά «μέτρα» να παίρναμε για να
περιορίσουμε τις σπατάλες σε ενέργεια και ύδρευση θα είχαμε ήδη
εξοικονομήσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ετησίως. Και όμως. Λίγο οι
κακές μονώσεις, λίγο η υπέρ- χρήση των οικιακών συσκευών και η χωρίς
λόγο σπατάλη νερού «φουσκώνουν» λογαριασμούς και… τεντώνουν νεύρα.
Συγκεντρώσαμε όλη την… σοφία της κατ’ οίκον εξοικονόμησης σε σαράντα
«παραδοσιακές», αλλά και πιο «hardcore» συμβουλές. Εσείς ποιες θα
ακολουθήσετε;

* Χαμηλώστε την ένταση της ψύξης στο ψυγείο τον χειμώνα. Σε γενικές γραμμές, μια θερμοκρασία περί τους 4-5 βαθμούς Κελσίου στον χώρο συντήρησης μπορεί να διατηρήσει αρκετές μέρες τα τρόφιμα χωρίς να τα παγώσει, ενώ μια θερμοκρασία κατάψυξης στο επίπεδο 15-17 βαθμών υπό το μηδέν είναι αρκετή για να συντηρήσει κατεψυγμένα τα τρόφιμα και να «παράγει» παγάκια.
* Κλείστε το φούρνο και τα μάτια της κουζίνας λίγα λεπτά πριν σταματήσετε να τα χρησιμοποιείτε . Η θερμοκρασία που υπάρχει ήδη αρκεί για να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
* Βάλτε φαντασία στη μαγειρική. Δε χρειάζεστε πολλά και ακριβά υλικά, περίτεχνες συνταγές και άπειρο χρόνο. Χρειάζεστε μόνο πολλά βαζάκια με μπαχαρικά και όρεξη για πειραματισμούς.
- Στην κουζίνα και το μαγείρεμα…

* Χαμηλώστε την ένταση της ψύξης στο ψυγείο τον χειμώνα. Σε γενικές γραμμές, μια θερμοκρασία περί τους 4-5 βαθμούς Κελσίου στον χώρο συντήρησης μπορεί να διατηρήσει αρκετές μέρες τα τρόφιμα χωρίς να τα παγώσει, ενώ μια θερμοκρασία κατάψυξης στο επίπεδο 15-17 βαθμών υπό το μηδέν είναι αρκετή για να συντηρήσει κατεψυγμένα τα τρόφιμα και να «παράγει» παγάκια.
* Κλείστε το φούρνο και τα μάτια της κουζίνας λίγα λεπτά πριν σταματήσετε να τα χρησιμοποιείτε . Η θερμοκρασία που υπάρχει ήδη αρκεί για να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
* Βάλτε φαντασία στη μαγειρική. Δε χρειάζεστε πολλά και ακριβά υλικά, περίτεχνες συνταγές και άπειρο χρόνο. Χρειάζεστε μόνο πολλά βαζάκια με μπαχαρικά και όρεξη για πειραματισμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου